Google Apps cloud opslag

Het is al een tijdje aan de gang. Alle grote spelers op het gebied van cloud opslag van bestanden zijn bezig om hun prijzen te verlagen of meer opslagruimte te bieden. Dit natuurlijk om zoveel mogelijk gebruikers over te kunnen halen om hun diensten te gaan gebruiken. Maar het toont ook een sterk punt aan van werken in de cloud. Cloud opslag is iets dat, mede door schaalgrootte, steeds goedkoper kan.
Microsoft deed vorige maand al een belangrijke aankondiging waarbij nu standaard 1TB aan opslagruimte wordt geboden bij een Office 365 account.

Deze week komt Google met hun antwoord hierop en wat voor één:
Google Apps Unlimited!
Zoals de naam al aangeeft biedt Google nu ongelimiteerde cloud opslag voor alle gebruikers in de vorm van een premium aanbod.
Voor €8,- per gebruiker per maand kun je hier nu van gebruik maken waarbij je naast onbeperkte opslag ook nog een flink aantal extra functionaliteit krijgt die hieronder wordt besproken.
Google maakt overigens de uitzondering voor domeinen met minder dan 5 gebruikers, zij worden voorzien van maximaal 1TB per gebruiker waarmee ze het aanbod van Microsoft evenaren.

Zoals al genoemd zijn er een heleboel nieuwe functionaliteiten vrijgegeven die we je zeker niet willen onthouden.
Daarom hieronder een opsomming van wat er nieuw is

1. Google Drive for work


Naast de onbeperkte opslag ruimte biedt Google drive for Work ook end-to-end data encryptie, uitgebreide audit en rapportage mogelijkheden en wordt Google Vault meegeleverd. Google Vault zorgt ervoor dat je gemakkelijk archieven kan maken, doorzoeken en exporteren van zowel email, chats als documenten. Bestaande Google Vault gebruikers kunnen omschakelen naar Google Apps Unlimited. Interesse? Neem dan contact met ons op

2.Suggested edits

Samenwerken is altijd al een van de grote speerpunten van Google Docs geweest. Soms wil je alleen bepaalde wijzigingen voorstellen zonder een bepaalde passage direct in het document aan te passen. Dat kan nu met suggested edits. Iedereen met de rechten om commentaar toe te voegen kan nu eenvoudig wijzigingen voorstellen die vervolgens makkelijk kunnen worden geaccepteerd of geweigerd.

3. Een nieuw, sneller uiterlijk voor Google Drive


Google Drive krijgt een nieuw uiterlijk en wordt een stuk sneller. Dit moet het makkelijker maken om documenten te organiseren. Bijvoorbeeld door met een rechterklik gelijk een document te kunnen delen, recente activiteit en offline beschikbaarheid te zien. Of door meerdere bestanden te selecteren en handelingen voor alle bestanden tegelijk toe te passen.
De nieuwe look wordt geleidelijk uitgerold, wil je het nu al proberen? neem dan even contact met ons op.

4. Microsoft office compatibiliteit

Gebruikers kunnen nu eenvoudig vanuit de browser hun Microsoft Word, Excel en Powerpoint bestanden gelijk bewerken zonder daarvoor nog office licenties nodig te hebben. Voor gebruikers van een Chromebook of Chromebox werkt dit gelijk, andere gebruikers kunnen na het installeren van een Chrome extensie gelijk aan de slag. Ook kun je nu eenvoudig converteren naar de Google indeling zodat je gelijktijdig kan samenwerken of bijvoorbeeld weer terug naar de Microsoft indeling om een bestand te sturen naar iemand die nog Office gebruiker is.

5. Nieuwe mobiele apps

Quickoffice, een tijd geleden overgenomen door Google is nu geïntegreerd in alle mobiele apps voor zowel Android als iOS. Hierdoor kun je ook op je mobiel of tablet al je documenten, sheets en presentaties van zowel Google als Microsoft openen, bewerken en opslaan.

6. Undelete voor Google Drive

Per ongeluk verwijderde bestanden van je Google Drive kun je nu herstellen tot een maximum van 25 dagen geleden. Per ongeluk iets verwijderd? Gelukkig dus nog niet permanent verloren!
Dit doet wat ons betreft overigens niets af aan de noodzaak voor een goede cloud backup oplossing die ook alle andere data kan herstellen.

7. Betere viewer voor bijlagen in Gmail

Een nieuwere weergave van bijlages in Gmail maakt het makkelijker en geeft meer focus op de inhoud. Daarnaast, en dat is wat ons betreft een echt mooie toevoeging, kun je bestanden openen met elke geschikte app die je hebt geregistreerd in Google Drive. Dus een afbeelding gelijk openen met je favoriete foto editor of een document gelijk voor digitale ondertekening versturen met Hellosign.

8. Eigen startschermen voor Docs, Sheets en Slides

google startschermen
Deze feature wordt de komende weken uitgerold. Elke app krijgt z’n eigen home screen waarop je laatst bewerkte documenten staan en van waaruit je makkelijke een nieuw document kan aanmaken en delen. Eenvoudig te bereiken op
google.com/docs
google.com/sheets en
google.com/slides

9. Er komt de komende tijd nog veel meer nieuws…

dus wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gelabeld met → 
Deel →