Sommige bedrijven timmeren nog steeds hun netwerkomgeving helemaal dicht, om maar zoveel mogelijk controle te behouden. Dit staat haaks op de steeds groeiende behoeftes van medewerkers die willen werken op de manier die bij hen past. Dit levert soms behoorlijke frustratie op en daarnaast is het ook vaak de bron van een veiligheidslek. Er zijn namelijk medewerkers die dan hun eigen loophole oplossingen gaan verzinnen en implementeren om toch op een andere manier te kunnen werken. U kent ze misschien wel: Even een documentje mailen naar een prive account met slecht wachtwoord. Of even een document op een USB stick zetten die vervolgens wordt verloren. Dit kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

Waarom zou je zelf als werkgever eigenlijk niet voorop willen lopen in het aanbieden van een prettige digitale werkomgeving voor je medewerkers?

Online werken betekent werken in een veilige online omgeving via het web. En doordat medewerkers altijd bij hun gegevens kunnen, kunnen ze hun werk zo indelen dat het het beste past bij hun leven. Dit levert veel commitment op, doordat medewerkers meer vrijheid ervaren. Dit commitment zorgt ervoor dat de productiviteit stijgt.

Online werken, eng?

Honderd jaar geleden vonden veel mensen het eng om hun geld naar de bank te brengen. Ze hielden het liever dichtbij zich, bij voorkeur in een oude sok onder het matras. Tegenwoordig is het niet meer dan normaal om je geld naar de bank te brengen en het te beheren via telebankieren. Hetzelfde geldt voor online werken.
Altijd en overal bij je gegevens kunnen is van nu. En dit wordt alleen maar meer in de toekomst. Zeker de nieuwe generatie is gewend om zo te werken en ze willen dit ook zo. Prive werken (en spelen) ze ook zo. Dan is het vreemd om op je werk het idee te krijgen dat je in een Fred Flintstone IT omgeving werkt.

Wat is je core business?

Daarnaast is het de vraag of je zelf je IT wilt beheren. Zelf IT personeel in dienst hebben is duur en ze moeten continu geschoold worden. Zeker in de huidige tijd waarin de ontwikkelingen elkaar in rapo tempo opvolgen zijn dit forse investeringen.
Ontwikkelingen in the cloud gaan stukken sneller dan de geijkte technologien. Google brengt ongeveer 100 updates per jaar uit, ten opzichte van Microsoft die dat 2 of 3 keer per jaar doet. Iedere keer als je inlogt bij google (of een andere webbased applicaties) heb je automatisch altijd de nieuwste versie. Er hoeft niet nagedacht te worden over het uitrollen van een update in de eigen organisatie. Waarom zou je niet IT als een dienst inkopen, net zoals elektriciteit of water? Daarom:

Als IT niet je core business, besteed het dan uit.

Voor een persoonlijk gesprek over online werken binnen jullie bedrijf, klik hier