Het beheren van de IT omgeving in scholen is een lastige taak. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat budgetten altijd onder druk staat.
Alle pc’s en laptops moeten onderhouden worden, software updates, patches, virusscanners noem maar op.
Daarnaast is er de blijvende vraag hoe je als onderwijs instelling kan meegaan met de moderne technologie van deze tijd.

Zou het niet mooi zijn als er een oplossing was die naast goedkoop ook nog eens makkelijk te beheren en door iedereen eenvoudig te begrijpen is?

Gelukkig kan dat nu!

Die oplossing is Google Apps voor Onderwijs in combinatie met Chromebooks.

Wat is een Chromebook?

chromebooks

Een Chromebook is een laptop die binnen enkele seconden opstart, openklappen en gelijk aan de slag.
Er valt niets aan in te stellen of te onderhouden. Updates gaan automatisch en er komen geen virussen op. Je gegevens raak je nooit meer kwijt want die staan veilig opgeslagen in de cloud.

Voor de beheerder is het heel eenvoudig om Chromebooks in te stellen door middel van een centraal webbased beheerconsole. Een nieuwe toepassing uitrollen binnen de organisatie? Een paar muisklikken zijn genoeg en iedereen kan er gelijk mee aan de slag.

De combinatie met Google Apps voor Onderwijs

Wat het helemaal mooi maakt is dat Chromebooks ideaal zijn te gebruiken in combinatie met Google Apps.

Google Apps voor onderwijs is de gratis versie van Google Apps voor Bedrijven. Dit houdt in dat je als onderwijs instelling in een klap af bent van torenhoge serverkosten en dure software licenties.

Voor iedere docent en student een eigen emailadres met bijna onbeperkte opslag. Online documenten maken en erin samenwerken. Gedeelde agenda’s voor schoolroosters en elke klas of vak z’n eigen website.
Het zijn slechts de belangrijkste voordelen maar er zijn er veel meer.

Wil je er meer over weten of gratis uitproberen hoe Google Apps werkt?
Nuova IT geeft je gratis een Chromebook te leen zodat je alle tijd hebt om te ontdekken hoe fantastisch het werkt